A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

De nehéz az iskolatáska - Altai Super Wifi tartós teszt a Városmajori Gimnáziumban

2015. július 30. - Povázsai Laci

Az elmúlt időszakban meglehetősen sokat foglalkoztunk az Altai Super WiFi termékekkel, ami nem véletlen, hiszen a WiFi szolgáltatás ma már közel nélkülözhetetlen része lett az életünknek. Az eddigi esettanulmányaink a kültéri felhasználás területéről érkeztek, most azonban egy teljesen más világba kaptunk betekintést, mégpedig a Városmajori Gimnázium diákoktól hemzsegő hétköznapjaiba.

A teszthez az apropót egy valós probléma szolgáltatta: az iskola meglévő D-Link berendezései megmagyarázhatatlan módon viselkedtek már egy jó ideje és teljesen megbízhatatlanná vált miattuk a WiFi hálózat és nem bírták érdemben kiszolgálni azt a terhelést amit a közel 250-400 felhasználó jelentett.

Nem teketóriáztunk sokat, megfogtunk néhány darabot a raktáron található C1n típusú belépő szintű eszközből és egy nap alatt letelepítettük a gimnáziumban. Az iskola 12db AP-ja helyett csupán 9db AP-t telepítettünk, amelyek így is közel 100%-os lefedettséget produkáltak.

A teszt során arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire bírják majd az Altai eszközök a folyamatosan magas ügyfélszámot, illetve milyen lesz a felhasználási tapasztalat a diákok és tanárjaik részéről. Szerencsére itt is jól jöttek az Altai-ra jellemző jó tulajdonságok (magas ügyfélszám, kontroller nélküli roaming, stb.) és az eszközök nagyszerűen vizsgáztak a tesztüzem során.

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr937665584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása