A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Jobban mint a nagyok - bérelt vonali szolgáltatás InfiNet Wireless eszközökkel a Kapulan Kft-nél

2015. szeptember 15. - Povázsai Laci

A bérelt vonali szolgáltatás a legtöbb esetben száloptikás összeköttetést igényel. Ha ez nem áll rendelkezésre akkor marad a licencelt mikrohullám, ami sok esetben nem jelent versenyképes megoldást, mivel viszonylag kevés magaslati pontról szükséges több ügyfél kiszolgálása és véges mennyiségű antennát lehet csak telepíteni.

Az 5GHz-es spektrumban többen is kínálnak "üzleti" bérelt vonalakat, azonban ezek minősége többnyire a hasonlóan "üzleti" DSL esetleg kábel TV-s szolgáltatásokkal mérhető csak össze. Mit tehet az ember, ha versenyképes áron szeretne megkérdőjelezhetetlen szolgáltatási színvonalon szolgáltatni?

A Kapulan Távközlési Kft. szakemberei az InfiNet Wireless InfiMAN 2x2 rendszere mellett tették le a voksukat. A márkának már van előélete a cégnél: egy 33km-es szakaszon cseréltek le egy Motorola PTP 600-as eszközt InfiLink 2x2 Pro-ra és az eredmény önmagáért beszélt - 280Mbps maximális kapacitással üzemel a vonal lassan két éve.

p1130804.JPG

Az InfiMAN rendszer kifejezetten üzleti szolgáltatásokra lett tervezve. A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy az orosz mérnökök méltán vannak az élvonalban: zajos körülmények mellett, változó távolságon elhelyezkedő (1-2-4-8km) klienseket szolgál ki a soproni TV toronyban telepített állomás úgy, hogy az ügyfelek a száloptikával összehasonlítható rendelkezésre állást kapnak, 25/25 illetve 50/50 Mbps bérelt vonali sávszélesség mellett.

A rendszer folyamatos bővítés alatt áll és még igen sok megelégedett ügyfelet fog kiszolgálni a három bázisállomás.

Ha többet szeretne megtudni az üzemelő rendszerről vagy éppen a berendezésekről, akkor forduljon Povázsai Laci kollégánkhoz (lpovazsai@sinusnet.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr797789648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása