A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Linkeasy média konverter Jumbo Frame támogatása

2014. december 08. - Styeták Péter

Leteszteltük a nemrégiben bemutatott Linkeasy Mini média konverter különleges funkcióját. Kiváló ára mellé Jumbo Frame támogatással van ellátva, amely számos alkalmazásban elvárás lehet. A hagyományos konverterek általában 1518 byte-os csomagokat tudnak kezelni, ám már egy vlan (Virtual LAN) címkével ellátott csomag is 1522 byte hosszúságú, double tagged csomagok esetén ez elérheti az 1526 byte-ot. Ezt a képességet az MTU (vagyis a Maximum Transmission Unit) jelzi.

A konverter jumbo frame támogatása azt jelenti, hogy 9022 byte-os méretű csomagok továbbítására alkalmas, tehát nem csak a vlanok, hanem a különböző data centeres vagy MPLS adatfolyamok szállítására is alkalmas. Azért, hogy megbizonyosodjunk valóban képes helytállni egy ilyen követelménynek, elvégeztünk egy igen egyszerű tesztet:

A tesztet két PC segítségével végeztük, amelyeket összekötve a média konverterek segítségével 9000 byte-os csomagokkal pingeltünk.

Ha bővebb információra lenne szüksége a termékkel vagy a teszttel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr786967373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soder · http://nincsilyen2.hu 2015.04.24. 15:07:20

Vajon az MTU mennyi volt azon a 2 PC-n beállítva? Csak mert a "-F:Dont fragment" kapcsolót nem látom beállítva a screenshoton, fragmentálással meg én is tudok küldeni akár 64000 bájtos pingeket is, annak pedig mint tudjuk aztán már tényleg semmi köze még a Jumbo Frame-hez sem.

Styeták Péter 2015.04.27. 14:24:39

Köszönjük a visszajelzést a hiányosságról, megismételtük a "tesztet" és már a -f-es kapcsolóval láthat a screenshot a bejegyzésben. Az MTU 9K-ra volt állítva mindkét gép esetén.
süti beállítások módosítása