A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Variációk egy jól megszokott témára: ALTAI Super WiFi termék bemutató

2015. február 24. - Povázsai Laci

Nemrég írtunk róla, hogy nagyszabású WiFi tesztelésbe fogunk, most itt van az új videónk, ahol ismertetjük a termékeket.

Az ALTAI termékfejlesztési filozófiája nagyban eltér a megszokott gyártóktól és nem igazán lehet beszorítani ezeket a termékeket egy jól megszokott skatulyába. Érdemes elidőzni a bemutatott termékek fölött pár pillanatot, hogy megértsük mitől mások és mire lehet őket használni?

A videóban három terméket ismertetünk, amik sorrendben a következőek:

U-1 USB kliens

Nem egy megszokott termék, mivel kifejezetten fix munkaállomások mellé van kitalálva. 10dBi-s beépített antennájával és 27dBm-es kimenő teljesítményével drasztikusan növeli az AP és kliens közötti hatékony kommunikációs távolságot, ezzel sok esetben megspórolhatjuk a telepítendő AP-k számát, amivel nagyban csökkenthetjük a telephelyünkön a zajszintet. 

C1x accesspoint

sequence_01_still003.jpg

A C1x egy sokoldalú, költség hatékony AP, ami beépített antenna helyett kapott két RPSMA csatlakozót, amire tetszőleges antennákat szerelhetünk. Mi 5dBi-s körsugárzókat rendeltünk hozzá, amik messze az iparágban megszokott színvonal fölött állnak kivitelben és az RF kábelnek köszönhetően egymástól és/vagy az eszköztől távol szerelhetjük őket, ami nagyon jót tesz a 2x2 MIMO technológiában használt polárok elválasztásának.
A magas kimenő teljesítmény (29 dBm), az ALTAI magas szintű szoftveres képességei (AirFi, kontroller nélküli roaming, VLAN és PPPoE támogatás, stb.) és az alacsony ár kifejezetten jól használható termékké teszik a C1x-et.

A2-Ei accesspoint/bridge

Az A2-es család kifejezetten kültérre/ipari környezetben történő felhasználásra lett tervezve. Robusztus kialakítása, két, egymástól független rádiója (2,4GHz + 5GHz) számtalan feladatra alkalmassá teszik. Az újonnan érkezett változat integrált szektor antennával rendelkezik ami mind a két frekvencia tartományban üzemel. Nagy távolságú és nagy kliens sűrűségű területek lefedésére lett kitalálva, ami ideális választássá teszi nagyobb iparterületek, rendezvény központok, sport létesítmények, stb. WiFi lefedettségének megvalósításához.

Hatótávolsága jó rálátás esetén legalább egy kilométer még mobil eszközzel is. Ezt természetesen bemutatjuk nektek a soron következő tesztünkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr477211995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása