A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Ahol az (optikai) szálak összefutnak: 2. Sinus-Networks Partnernap

2015. október 30. - Povázsai Laci

Legutóbb nyáron tartottunk partner találkozót, ahol cégünk vezeték nélküli megoldásait mutattuk be videós esettanulmányokon és élő élménybeszámolókon keresztül. A közvetlen hangulat és a tömör előadások jó párosításnak bizonyultak, ezért úgy gondoltuk hasonló formában tartjuk meg a következő rendezvényt is.

A találkozó apropóját a Szupergyors Internet Projekt adta, amelynek keretén belül jelentős támogatást lehet szerezni lefedő hálózatok építésére, ahol a felhasználható technológiák közül a legjobb elbírálást az optikai hálózatok kapják. Mivel cégünk meghatározó tevékenysége a különböző optikai hálózati eszközök értékesítése és támogatása, ezúttal erről a területről hoztunk újabb videós esettanulmányokat és partnereink révén élménybeszámolókat is.

Előadásainkat a SZIP projekt és egyéb pályázati erőforrások bemutatásával kezdtük, majd külön blokkokban érintettük az optikai hálózatok két nagy területét, a gerinc és lefedő hálózatokét, amiből egy kis ízelítőt állítottunk össze videónkban:

Gerinchálózati megoldásokban ismertettük cégünk passzív (Gigalight) és aktív (MRV, Packetlight) WDM rendszereit, amelyeknek segítségével egy optikai szálon több összeköttetést valósíthatunk meg. A WDM rendszerek mellett a carrier ethernet technológia lett kibontva, azon belül is a Raisecom megoldásai, amelyek több hazai hálózatban is kiválóan teljesítenek. Esettanulmányunkban bemutattuk a székesfehérvári kormányzati gerincet, illetve az Itt/Ott TV WDM megvalósítását a sötét szál bérlet maximális kihasználásra.

Az elosztó hálózati megoldásokban a pont-pont és pont-multipont hálózati lehetőségeket mutattuk be a menedzselhető média konverterektől egészen a GPON/GEPON hálózatokig. Az összes felsorolt területen meggyőzően szerepelnek a Raisecom különböző berendezései, amit be is mutattunk több esettanulmányon keresztül: a bólyi városi optikai hálózatot és egy dél-baranyai GOP-os pályázatból épített hálózatot mutattunk be.
Az esettanulmányokat hamarosan megosztjuk videó formájában!

A szakmai részt egy kellemes borvacsorával és pincetúrával zártuk, amely során jó hangulatú beszélgetéseket folytattunk kiváló borok társaságában. Képgalériánkat itt tekinthetik meg.

Köszönjük a részvételt!

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr738036204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása