A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Raisecom GEPON Esettanulmány: Bóly város optikai hálózata

2015. november 06. - Povázsai Laci

A nyár folyamán meglátogattuk a baranyai Bólyban található, hosszú évek óta működő városi optikai hálózat üzemeltetőjét - a Zetron Kft.-t -, hogy adják át nekünk a tapasztalataikat a Raisecom GEPON rendszerével kapcsolatban, ami most különösen érdekes lehet azoknak, akik indulni fognak a SZIP-es tenderen. A hálózat különlegessége, hogy a város tulajdonában van, aki ezen keresztül számos szolgáltatást biztosít lakóinak és a helyi vállalkozásoknak - közvetlen optikai szálon.

Közel 100 IPTV csatorna és legalább 20Mbps sávszélesség áll a lakossági előfizetők rendelkezésére, de a cégek felé akár gigabites sávszélességet is biztosítanak. A hálózat igen korán épült és először egy pont-pont rendszeren alapult, amit fokozatosan kezdtek el leváltani a Raisecom GEPON megoldására, mivel ez akár gigabites sávszélességet biztosít sokkal versenyképesebb áron és emellett az optikai szálak hatékonyabb kihasználását is lehetővé teszi. A cégünk által biztosított terméktámogatásnak valamint az eszközök megbízhatóságának köszönhetően mind az IPTV mind az adatszolgáltatás megvalósítása probléma mentes volt, sőt új funkcióknak is bevezetésre kerültek: ez szolgálja ki a városi rendszám ellenőrző és térfigyelő rendszert valamint az alternatív energiaforrásként használt termál kutak vezérlését. A városban ingyen lehet telefonálni egymás közt és további szolgáltatásokat is terveznek bevezetni.

A videót először a 2. Sinus-Networks Partnernapon mutattuk be, több a SZIP projekthez erősen kötődő esettanulmány társaságában. Olvassák el az eseményről a bejegyzésünket és nézzék meg a videónkat, a részletekért pedig forduljanak kollégánkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr478055706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása