A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Fesztivál WiFi: ALTAI Super WiFi a Fishing on Orfűn

2015. szeptember 25. - Povázsai Laci

A vezeték nélküli adatátvitel legnagyobb rémálma, ha viszonylag kis helyen nagy mennyiségű felhasználó csatlakozik a hálózathoz. Elsősorban konferenciákon és rendezvényeken találkozhatunk ilyen jelenséggel, de a legnagyobb kihívást a fesztiválok jelentik.

Főleg azok a fesztiválok, ahol a 3G/4G lefedettség nem az igazi és a fesztiválozók közül sokan a helyszínen is alszanak. Ilyen alkalom volt az idei Fishing on Orfű, ahol a Last-Mile Kft. munkatársaival szorosan együttműködve biztosítottunk ideiglenes WiFi szolgáltatást, természetesen az ALTAI Super WiFi eszközeivel.

img_3327.JPG

A helyszínen az ALTAI kicsi (C1), közepes (A2) és nagy (A8) eszközei is be lettek vetve, annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb ügyfélszámot is ki tudjuk szolgálni. A korábbi teszteknek megfelelő eredményt kaptunk itt is, hiszen a C1-es verziók 50-60, az A2-esek 100-120 az A8 pedig 100-150 felhasználót szolgáltak ki egy időben.

img_3445.JPG

A rossz időjárás ellenére is megfelelő szolgáltatást tudtunk szolgáltatni, amivel a szervezők is elégedettek voltak. Érdekes adat, hogy a rendelkezésre álló 100 Megabites bérelt vonal 30-40%-a volt csupán kihasználva (!), ami megint csak egybevág korábbi tapasztalatokkal, mivel a felhasználók főleg a közösségi hálózatokat és kép megosztó alkalmazásokat használták.

img_3414.JPG

Mivel nagy igény mutatkozik az ideiglenes WiFi szolgáltatásra, cégünk úgy döntött, hogy elkezd az ALTAI eszközök bérbe adásával és az ideiglenes hálózatok beállításával/felügyeletével foglalkozni, szóval, hogyha ilyen jellegű igényük támadna, forduljanak hozzánk bizalommal az info@sinusnet.hu email címen!

Ezúton köszönnénk meg a Last-Mile Kft. munkáját és a Tarr Kft. valamint Nicom Wireless Kft. támogatását a betáp sávszélességgel kapcsolatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr137823348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása