A Sinus-Networks Kft. technikai blogja

Sinus Hullám - Távközlés és Hálózat

Smart megoldás optikára

2015. április 22. - Styeták Péter

Az optikai bekötések rohamos iramban nőnek az országban. Számos esetben előfordul, hogy olcsósága miatt nem menedzselhető konvertert helyeznek az ügyfélhez, amelyeknek legfőbb hátrányuk, hogy semmilyen visszajelzés sincs az ügyfélnél lévő eszközünk állapotáról.

A következő szint a szolgáltatáshoz, ha egy menedzselhető konverter van kihelyezve az ügyfélhez, hiszen erről alapvető információk már elérhetőek. A Raisecom által kínált, szélesen körben használható menedzselhető konvertere nem csupán távolról elérhető, hanem vlan-ozni, sőt QinQ összeköttetéseket is tud kezelni, természetesen rate-limit mellett. A menedzselése alapesetben web GUI-n keresztül történik, de kiegészíthető egy NMS kártyával, amelynek segítségével SNMP-vel és az IEEE 802.3ah IP less menedzsmenttel kezelhető a konvertereinket. Bővebb információ legújabb videónkban látható:

Az Ethernet interfészkártyák közül Fast (10/100) és Gigabit (10/100/1000) változat elérhető, amelyek duál SFP uplink-kel rendelkeznek. Segítségükkel konfiguráció nélküli párhuzamos (redundáns) kapcsolatok létrehozható, így növelve az ügyél rendelkezésre állását. A konverter családban az Ethernet mellett egyéb protokollokhoz használható interfész kártyák is megtalálhatók (E1, E3, STM-1, stb...).

A termékek megtekinthetők weboldalunkon:
RC552-FE (Fast Ethernet kártya)
RC552-GE (Gigabit Ethernet kártya)

Sasszékból 1, 2, 4 és 16 slot-os közül választható az asztali kiviteltől a rack-be szerelhető változatig.

Amikor egy menedzselhető konverternél több kell, oda már egy Carrier Ethernet kompatibilis eszközt célszerű elhelyezni. Erről a megoldásunkról bővebben itt olvashat: http://sinushullam.blog.hu/2015/01/15/kontroll_alatt_953

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sinushullam.blog.hu/api/trackback/id/tr157277283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása